23 Mayıs 2010 Pazar

Sezer Affetti O Terörist Eylemde!

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara ve İzmir'de düzenlenen operasyonda, yasadışı Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) üyesi olduğu iddia edilen ve aralarında kadınların da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Elebaşı olduğu öne sürülen M.K.'nin (40), eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından sağlık gerekçesiyle şartlı tahliye edildiği belirlendi. Zanlıların, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik eylem hazırlığı içinde olduğu ve güvenlik güçlerine ait tesislerle ilgili istihbarat topladığı belirtildi.

TKİP yöneticisi Alaattin K., İstanbul Esenyurt'ta 19 Kasım 2009'da polislerle girdiği silahla çatışmada öldürülmüştü. Bu olaydan sonra örgütün intikam amaçlı terör eylemleri yapacağı bilgisine ulaşan istihbarat birimleri, üyelerini yakın takibe aldı. İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri teknik ve fiziki takibin ardından İzmir ve Ankara'da eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonun İzmir ayağında, örgütün sorumlusu olan M.K.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve buluşma yeri olarak kullandıkları mekanlarda yapılan aramalarda, çok sayıda örgüt dokümanıyla eylem faaliyetlerinde kullanılmak üzere toplandığı belirlenen güvenlik güçlerine ve kamu kuruluşlarına ait istihbarat bilgilerinin bulunduğu kayıtlar ele geçirildi. Örgütün İzmir sorumlusu olduğu öğrenilen M.K.'nin, terör örgütüne üye olma, yardım yataklık ve örgüt adına faaliyetlerde bulunma suçlarından daha önce üç defa cezaevine girdiği, oradaki ölüm oruçlarına katıldığı, sağlığı bozulduğu gerekçesiyle eski Cumhurbaşkanı Sezer tarafından şartlı tahliye edilen mahkumlar arasında bulunduğu öğrenildi. M.K.'nin örgüte eleman kazandırma, üniversitelerde gençlik alt yapısı oluşturma gibi faaliyetler yürüttüğü ileri sürüldü.

Zanlılar arasında bulunan örgüt elemanlarından üniversite öğrencisi olan kişilerin, lise ve alt sınıflardaki öğrencilere para karşılığı ders verdiği, bunları örgüte kazandırma yönünde uğraştığı iddia edildi. Yakalanmalarının ardından ölüm orucuna başlayan zanlılar M.K., üniversite öğrencileri G.K. (22), B.K. (23), S.A. (20) ile S.A. (29), E.Ö. (29), E.B. (28), H.İ.T. (28), E.B.E. (28) ve V.Ş. (22), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, emniyet binasından çıkarılırken, "Tekel işçisi yalnız değildir", "Baskılar bizi yıldıramaz" gibi sloganlar attı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder