23 Mayıs 2010 Pazar

Sektörün Öncüsü Seyidoğlu'ndan 2010 Hedefleri

Haber: Sektörün Öncüsü Seyidoğlu'ndan 2010 Hedefleri Seyidoğlu 2010 yılında satış rakamlarını yükselterek bayii sayısını 50' ye çıkarmayı ve 15.000.000 TL ciro yapmayı hedefliyor.

Seyidoğlu 1948 yılından bu yana yenilikçi yaklaşımı ile ürün çeşitliliğini; şerbetli tatlılar; fıstıklı baklava, cevizli baklava, kuru baklava, kaymaklı baklava, sütlü nuriye, şöbiyet, fıstıklı saray sarması, burma kadayıf, fıstıklı dürüm, fıstık ezmesi, şekerpare, tulumba, prenses, dilberdudağı, kare baklava; Sütlü Tatlılar, fırın sütlaç, tavukgöğsü, kazandibi, profeterol, supangle; yöresel ürünler, lokum, kesme, pişmaniye, kestane şekeri, helva, reçel; market ürünleri köme, pestil ve bunların yanısıra Seyidoğlu'nun ürün gamında kahvaltılık ürünler, pide çeşitleri, ızgara ve aperatiflerdeki çeşitlilik ile arttırdı. Bunun yanında profesyonel kadrosunun da bunda payı büyük.

2009 yılını 12 milyon YTL ciroyla kapatan Seyidoğlu, bu yıl ise yüzde 20 büyümeyle yaklaşık 15 milyon YTL`lik ciro öngörüyor. Türkiye`de toplam 40 bayii ile faaliyet gösteren firmanın cirosunun yüzde 15`inin ihracattan elde ediyor. Seyidoğlu Baklavası ihracat atağına 5 yıl önce ilk kez Yunanistan`la başladı. Yunanistan`a yılda ortalama 20 ton, Amerika`ya, yılda 25 ton, İspanya`ya 30, ton Arnavutluk`a 15 ton baklava satıyor. Romanya ve İsviçre ile anlaşmaları ise henüz tamamlanmış durumda. Cirodaki ihracatın payını 5 yıl içinde yüzde 40`a ulaştırmak isteyen firma yetkilileri Belçika Brüksel'de açmış oldukları depo sayesinde Avrupa' ya sevkiyatlarına daha hızlı ve güvenilir hale getirecek.

Yurtdışındaki Türk marketlere ayda 7-8 ton baklava veren, zincir marketlerle anlaşmanın sağlanmasının ardından her birine yaklaşık ayda 15 ton satış yapmayı hedef koyan Seyidoğlu ihracatta da adından epey söz ettireceğe benziyor.

Türkiye genelinde birçok bayisi olan marka en son mağazalarını Mimaroba, Zeytinburnu, Esenyurt ve Beylikdüzü'nde açarak Türkiye ve dünya genelinde geniş servis ağıyla hizmet vermeye devam ediyor. Yeni mağazacılık sistemiyle ekspres bayiliklerini, benzin istasyonlarında açmayı hedefleyen Seyidoğlu, yeniliklerine devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder